Daune morale accidente rutiere

Cum obţin daune materiale și daune morale din accidente rutiere?

Foarte simplu! Trebuie să ne contactaţi şi noi vă putem obţine, în afară de soluţionarea laturii penale spre condamnarea vinovatului (dacă doriţi să fie condamnat), şi obţinerea de despăgubiri pe latură civilă, sub forma daunelor morale și daunelor materiale.

Daunele materiale şi daunele morale reprezintă despăgubiri pentru pierderea suferită, dezdăunări, compensații la care au dreptul victimele unui accident rutier. Aceste despăgubiri cu titlu de daune morale și materiale la care sunt îndrituite victimele se pot acorda și în cazul unui accident rutier soldat cu vătămări corporale, dar și în cazul unui accident rutier cu deces.

În caz de accident rutier cu deces: puteţi obţine daune materiale pentru cheltuielile efectuate cu ocazia înmormântării, transport, spitalizare înainte de decesul efectiv. Daune morale – pentru suferința îndurată, pentru pierderea persoanei dragi care a murit în accidentul auto petrecut;

În caz de accident auto cu vătămări corporale: daunele materiale pe care le puteţi obţine reprezintă sumele pe care le-aţi cheltuit (cu bonuri, facturi) pentru spitalizare, medicamente, transport în scopul vindecării, proteze, etc. Daunele morale ce se pot obţine în caz de accident rutier cu vătămări corporale se acordă pentru suferinţa victimei, pentru zilele în care a fost imobilizată la pat şi nu a fost capabilă să îşi mai desfăşoare viaţa în mod normal, ca până la producerea accidentului, prejudicii estetice, tulburarea suferită ca urmare a şocului accidentului. Aici, un rol important îl are obținerea Raportului traumatologic, suplimentar față de Certificatul medico-legal.

Valentina Priboi, avocat daune morale
Call Now Button