Despăgubiri accidente

Onorariu succes 20% – 0740 233 840

Un accident rutier cu victime este un motiv de mare tristețe, știm prin ce treceți, de aceea vrem să vă fim alături în aceste momente grele! Nu putem da timpul înapoi, însă vă putem ajuta să obțineți cele mai mari despăgubiri de la firma de asigurări RCA a șoferului vinovat de producerea accidentului.

Priboi si Asociatii este una din cele mai vechi companii de obținere despăgubiri accidente rutiere din România. Din anul 2010 și până astăzi a oferit milioane de euro cu titlu de despăgubire victimelor accidentelor rutiere sau familiilor acestora, iar rezultatele noastre pot fi probate direct pe priboisiasociatii.ro/jurisprudenta

Avocat Valentina Priboi

Alături de doamna Valentina Priboi – avocat accidente rutiere și de echipa dumneaei, Priboi si Asociatii vă ajută să obțineți despăgubiri din accidente rutiere cu deces sau vătămări corporale oriunde în România: BucureștiBrașovCraiova, ConstanțaSibiuGalațiBacău, TimișoaraClujIașiOradea, VâlceaTulceaFocșaniMiercurea Ciuc sau orice altă localitate!

Dar ce sunt, de fapt, aceste despăgubiri pe care le puteți încasa de la societatea de asigurări RCA a șoferilor vinovați? Despăgubirile acordate de firmele de asigurări RCA, în caliteatea lor de părți responsabile civilmente, reprezintă daune morale și daune materiale pentru suferințele îndurate și pentru pagubele materiale cauzate de producerea accidentului. Deci, daunele morale și daunele materiale reprezintă sume pentru acoperirea suferinței, pentru repararea prejudiciilor fizice, psihice și materiale.

Ce trebuie să știți pentru a obține despăgubiri din accidente?

 • Priboi si Asociatii vă oferă cel mai mic onorariu de succes, doar 20% din despăgubirea încasată, la sfârșit, fără alte costuri sau taxe!
 • Societatea de asigurări RCA a șoferului care a produs accidentul este obligată să achite despăgubiri atât în caz de accident rutier cu deces, cât și în caz de accident rutier cu vătămare corporală.
 • Dacă nu este vinovat în totalitate de producerea accidentului, orice participant la trafic are dreptul la despăgubiri – pietonul, pasagerul sau șoferul.
 • Putem obține rapid despăgubiri de la orice firmă de asigurări RCA, dar și de la Fondul de Garantare (pentru asigurătorii care au intrat în insolvență). Mai mult, prin intermediul unor instituții abilitate, vă putem obține despăgubiri chiar dacă șoferul vinovat nu avea poliță RCA sau avea poliță RCA încheiată în străinătate.
 • NU semnați nimic cu șoferul vinovat deoarece riscați să pierdeți dreptul la despăgubire! NU dați vreo declarație neînsoțit de avocat nici la Poliția Rutieră, Parchet sau firma de asigurări!
 • Semnarea contractului cu noi pentru obținerea de despăgubiri este foarte simplă:
  • fie pe WhatsApp la numărul de telefon (004) 0740 233 840 sau accesând butonul verde din josul paginii,
  • fie pe e-mail la contact@priboisiasociatii.ro
  • fie venim la domiciliul dumneavoastră, oriunde în România,
  • ori la sediul nostru din București, Intrarea Mărgelelor 13, sector 6.

Ce trebuie să fac pentru a primi despăgubiri din accident rutier cu vătămări corporale?


În cazul accidentelor auto cu vătămări corporale pot primi despăgubiri doar persoanele vătămate, nu și rudele sau familia acestora!

Sumele care se pot primi ca despăgubire de către persoanele care au suferit vătămări corporale se pot ridica, conform legislației RCA, până la valoarea de 6.070.000 euro, însă contează foarte mult numărul de zile de îngrijiri medicale acordat de medicul legist și de punctele traumatice consemnate în raportul traumatologic.

Pentru semnarea contractului, trimiteți-ne actul dvs. de identitate și actele medicale pe care le dețineți în acest moment, restul documentelor urmând să ni le transmiteți pe măsură ce le obțineți! Păstrați toate documentele medicale din spital și bonurile de transport, de medicamente, deoarece se pot deconta de către firma de asigurări!

Trebuie să mergeți la Serviciul de Medicină Legală din județul unde aveți domiciliul sau din județul unde s-a petrecut accidentul, pentru obținerea certificatului medico-legal (CML). În certificatul medico-legal va fi menționat numărul de zile de îngrijire medicală de care aveți nevoie pentru a vă reface. În funcție de numărul de zile de îngrijiri medicale (atenție, nu de zile de spitalizare!) vi se va acorda proporțional despăgubirea cuvenită.

Este indicat să mergeți la Medicina Legală în primele 30 de zile de la producerea accidentului, dacă starea de sănătate vă permite; altfel, va mai trebui parcursă o procedură birocratică suplimentară.

În plus față de certificatul medico-legal pe care îl puteți obține doar dvs., personal, noi vă putem obține și un raport de punctaj traumatologic care stabilește în concret valoarea în bani a despăgubirii pe care o meritați, în funcție de traumele și vătămările suferite. Astfel, cu raportul de punctaj traumatologic veți putea primi despăgubiri mult mai mari decât cele acordate doar în baza certificatului medico-legal care stabilește doar suferința în zile de îngrijire medicală, necuantificat, nedetaliat.

Despăgubirile pentru accident rutier cu vătămare corporală se pot solicita în maxim 3 ani de la data terminării cercetării penale.

Ce trebuie să fac pentru a obține despăgubiri din accident rutier cu deces?


Dreptul la despăgubire în caz de accident rutier cu deces îl au soțul/soția decedatului, frații și surorile, părinții, bunicii, copiii și nepoții în linie directă ai defunctului. În baza unor documente suplimentare, am obținut despăgubiri și concubinului / concubinei, arătând relația apropiată pe care o aveau înainte de accident. Mai mult, Codul civil la articolul 1391 alin. (2) prevede că se pot acorda despăgubiri în caz de accident rutier cu deces și“oricărei alte persoane care, la rândul ei, ar putea dovedi existența unui asemenea prejudiciu”. Spre exemplu, un partener de afaceri, un bun prieten, ce poate dovedi suferința survenită în urma decesului victimei.

Sumele de despăgubire pe care le pot primi familia și apropiații decedatului se ridică la valoarea de 6.070.000 euro. Firma de asigurări RCA a șoferului care a produs accidentul este obligată de lege să achite sumele corespunzătoare suferinței fiecărui solicitant de despăgubire.
În stabilirea sumelor de despăgubire în caz de accident rutier cu deces contează forma vinovăției, relația dintre defunct și solicitant, vârsta defunctului, contextul producerii tragediei, etc.

Pentru semnarea contractului de obținere de despăgubiri în caz de deces, pentru început, ne trebuie doar actul dvs. de identitate și certificatul de naștere sau documente din care să reiasă legătura dvs. cu persoana decedată.

Nu! Orice persoană care are drept de despăgubire își primește dreptul ei, fără să limiteze dreptul altui solicitant, deoarece NU există o sumă globală care să se împartă tuturor solicitanților! Deci, o rudă care solicită despăgubiri nu reduce valoarea despăgubirilor celorlalți solicitanți!

Daunele morale și materiale în caz de deces pot fi cerute în maxim 5 ani de la finalizarea cercetării penale.

Aveți încă vreo neclaritate? Scrieți-ne în formularul următor, ori pe WhatsApp la 0740 233 840, pe butonul verde de mai jos, sau sunați-ne direct la 0740 233 840 !

  Numele dumneavoastră:

  Numărul de telefon:

  Problema dumneavoastră:

  A fost util acest articol? Ați aflat informația căutată?

  Vă mulțumim pentru răspuns!

  6 thoughts on “Despăgubiri accidente”

  1. Nu, nu se plătește impozit pentru despăgubirile obținute de victimele accidentelor rutiere. Deși este un venit pe care îl realizează, persoanele despăgubite în urma unui accident auto sunt scutite de vreun fel de taxa sau impozit pentru această categorie de venituri.

  2. Pentru daunele morale primite se plateste vreun fel de impozit, imi ia statul ceva din banii primiti de la asigurator? Multumesc!

  3. Sigur că da, și copiii pot primi despăgubire dacă au fost vătămați într-un accident rutier! Singura mențiune este că minorii nu semnează contractul de obținere de despăgubiri direct, ci părinții sau tutorele acestora.

  4. Se poate primi despăgubire și pentru copii dacă au fost și ei vatamati în accident?

  5. Sigur că da! Dacă fratele dvs. circula pe banda sa, regulamentar, atunci are dreptul la despăgubiri de la societatea de asigurări RCA a șoferului care i-a pătruns pe bandă fără să se asigure! Sunați-ne pentru mai multe detalii!

  6. Se pot obtine despagubiri in caz de accident cu motocicleta? Fratelui meu i-a taiat calea un sofer care nu s-a asigurat!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Call Now Button