Despăgubiri accidente rutiere

Onorariu succes 20% – 0740 233 840

Chiar și în aceste momente grele, Priboi si Asociatii este aici pentru a vă ajuta să obțineți rapid cele mai mari despăgubiri în caz de accident rutier cu vătămări corporale sau deces.

Avocat Valentina Priboi

Din 2010 până azi, compania de despăgubiri accidente Priboi si Asociatii a ajutat mii de victime ale accidentelor rutiere să obțină despăgubiri de sute de mii de euro de la firma de asigurări RCA a șoferului vinovat de producerea accidentului.

Colaborând cu cei mai buni avocați de accidente rutiere precum doamna avocat Valentina Priboi, echipa Priboi si Asociatii vă ajută să obțineți despăgubiri RCA oriunde vă aflați în România!

În continuare, iată câteva detalii generale legate de obținerea de despăgubiri:

 • Priboi si Asociatii vă oferă cel mai mic onorariu de succes de pe piață, 20% din despăgubirea încasată, fără alte costuri sau taxe! Concret, plătiți doar 20% la sfârșit, din banii pe care îi primiți ca despăgubire, nimic altceva în plus!
 • În caz de accident rutier cu victime se pot obține despăgubiri cu titlu de daune morale și daune materiale de la societatea de asigurări RCA a șoferului care a produs accidentul. Daunele materiale constituie pierderea financiară, costurile întreprinse de victime sau familia acestora cu ocazia producerii accidentului (tratamente medicale, proteze, deplasări spre sau dinspre spital, medicamente, cheltuieli de înmormântare în cazul decesului, etc.). Daunele morale reprezintă valoarea suferinței încercată de victimele unui accident, o “recompensă” pentru durerea, neplăcerea provocată de șoferul vinovat.
 • Se pot obține și despăgubiri din accidente rutiere cu vătămări corporale, dar și din accidente rutiere cu deces.
 • Ne ocupăm atât de latura civilă pentru obținerea despăgubirilor (daunele morale și materiale), cât și de latura penală, de la început până la sfârșit!
 • După producerea unui accident rutier este important să studiem dosarul de cercetare penală pentru a stabili dacă este vorba despre o culpă comună sau o culpă exclusivă a victimei în producerea accidentului deoarece, în funcție de forma vinovăției, se poate acorda o despăgubire mai mare sau mai mică. Adică, dacă victima nu are nicio vină în producerea accidentului (a fost, de exemplu, pasager sau a circulat corect, pe trotuar) atunci se va acorda întreaga valoare de despăgubire. Dacă însă organele de cercetare penală au reținut și șoferului vinovat o culpă, dar și victimei (de exemplu șoferul a condus beat iar victima a traversat neregulamentar), atunci se vor obține despăgubiri înjumătățite pentru victimă.
 • Sumele de despăgubire în caz de accident rutier sunt plătite de firma de asigurări RCA a șoferului vinovat, în calitate de parte responsabilă civilmente.
 • Priboi si Asociatii vă poate obține rapid oferte de despăgubire de la cele mai multe firme de asigurări RCA: Euroins, Asirom, Allianz-Tiriac, Groupama, Omniasig, Watford, Generali, Grawe, etc.
 • Vă putem obține despăgubiri din accidente rutiere chiar dacă șoferul vinovat nu avea încheiată poliță RCA valabilă sau chiar dacă avea o poliță RCA încheiată în străinătate. Există instituții ale statului român care despăgubesc victimele accidentelor auto și în aceste cazuri mai deosebite.
 • Rețineți că NU trebuie să semnați niciun fel de acord sau înțelegere cu șoferul vinovat deoarece riscați să vă pierdeți definitiv orice drept la despăgubire! De asemenea, NU dați vreo declarație neînsoțit de avocat nici la Poliția Rutieră și nici la Parchet!
 • Timpul de obținere a despăgubirilor este, de regulă, de câteva luni de zile.

Ce trebuie să știți pentru a obține despăgubiri din accident rutier cu vătămări corporale:

 • În cazul accidentelor auto cu vătămări corporale poate obține despăgubiri doar persoana vătămată, nu și rudele acesteia!
 • Primul pas este să ne sunați pentru a semna contractul de obținere de despăgubiri. Apoi trebuie să mergeți la Serviciul de medicină legală cu documentele medicale pentru a vi se emite Certificatul medico-legal în care va fi consemnat numărul de zile de îngrijiri medicale.
 • Numărul de zile de îngrijri medicale (nu confundați cu numărul de zile de spitalizare!) reprezintă numărul de zile pe care victima le necesită pentru a reveni la starea anterioară accidentului. În plus, zilele de îngrijire medicală din Certificatul medico-legal arată atât dacă fapta șoferului vinovat va fi reținută ca infracțiune (peste 90 de zile de îngrijiri medicale este infracțiune), cât și care va fi valoarea aproximativă a despăgubirilor.
 • Dacă starea de sănătate îi permite, este recomandat ca persoana vătămată să meargă la Serviciul de medicină legală în maxim 30 de zile de la producerea accidentului deoarece apoi procedura este mai stufoasă, mai trebuie obținută și o ordonanță suplimentară din partea poliției pentru emiterea Certificatului medico-legal (CML-ul).
 • Persoana vătămată are posibilitatea să solicite Certificatul medico-legal la Serviciul de medicină legală din județul de domiciliu al acesteia sau la cel din județul unde s-a produs accidentul.
 • Serviciile de medicină legală se află în fiecare județ al țării în reședința de județ, iar pentru județul Ilfov și București se află la Institutul National de Medicină Legală “Mina Minovici” din Șoseaua Vitan-Bârzești 9-11, București.
 • Orientativ, sumele de despăgubire în caz de accident cu vătămări corporale sunt de circa 1500 lei pentru fiecare zi de îngrijiri medicale.
 • Un element de noutate care crește considerabil valoarea despăgubirilor este raportul de punctaj traumatologic care, prin punctele traumatice pe care le reține, stabilește valoarea exactă a sumei ce se va oferi ca despăgubire victimei accidentului rutier. Punctajul traumatologic este un Ordin elaborat de Ministerul Sănătății care analizează tehnico-medical toate suferințele fizice și psihice, prezente și viitoare ale victimei sub forma unor puncte traumatice. Mai departe, fiecare punct traumatic este egal cu dublul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată de la data producerii accidentului rutier. Acest lucru înseamnă că, în momentul de față, valoarea unui punct traumatic este de 5100 de lei.
 • Despăgubirile în caz de accident rutier cu vătămare corporală se pot solicita în maxim 3 ani de zile de la data finalizării cercetării penale.

Ce trebuie să știți pentru a obține despăgubiri din accident rutier cu deces:

 • În caz de accident rutier cu deces pot solicita despăgubiri soțul/soția decedatului, frații și surorile acestuia, părinții, bunicii, copiii și nepoții în linie directă ai defunctului. Au existat cazuri în care am obținut, pe baza unor mijloace de probă suplimentare, și concubinului/concubinei deoarece am putut dovedi că se comportau la fel ca și cum ar fi fost căsătoriți, chiar dacă nu exista o căsătorie valabil încheiată. În plus, Codul civil la articolul 1391 alin.(2) prevede că se pot acorda despăgubiri în caz de accident rutier cu deces “oricărei alte persoane care, la rândul ei, ar putea dovedi existența unui asemenea prejudiciu”. Spre exemplu, un partener de afaceri, un bun prieten, etc., pe baza unor probe pe care le aduce în instanță, poate arăta pierderea, suferința enormă pe care o resimte din cauza pierderii persoanei ce a sfârșit în accidentul auto.
 • Dacă nu există niciun fel de culpă a defunctului în producerea accidentului rutier, atunci sumele de despăgubire pot depăși 400.000 euro, în funcție de câți membri are familia (dacă sunt mai mulți, se obține sumă mai mare), de modul de producere al accidentului, de vârsta decedatului, etc.
 • Fiecare persoană are dreptul la despăgubire! NU există o sumă globală care să se împartă tuturor solicitanților de despăgubire! Deci mai mulți solicitanți ai despăgubirii NU înseamnă diminuarea sumelor ce se vor obține!
 • Daunele morale și materiale în caz de deces pot fi cerute în maxim 5 ani de la momentul finalizării cercetării penale.

Am reușit să vă lămurim?*

Aveți vreun sfat sau vreo întrebare pentru Priboi si Asociatii?

Aveți încă vreo neclaritate sau vreți să dezbatem o problemă anume? Scrieți-ne în formularul de mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *