Despăgubiri accidente rutiere

Onorariu succes 20% – 0740 233 840

Știm, nu este deloc ușor ceea ce vi s-a întâmplat, dar există speranță, nu se termină totul aici! Suntem alături de dumneavoastră în aceste momente grele, de aceea vrem să vă ajutăm să obțineți rapid cele mai mari despăgubiri în urma accidentului rutier. Atât pentru accidente rutiere cu vătămări corporale, cât și pentru accidente cu deces, noi suntem ceea ce aveți nevoie acum!

Din 2010 până azi, Priboi si Asociatii a ajutat mii de victime să obțină despăgubiri de milioane de euro de la firmele de asigurări RCA, atât în caz de accidente auto cu vătămări corporale, cât și în caz de accidente rutiere cu deces.

Avocat Valentina Priboi

Obținerea de despăgubiri din accidente rutiere cu vătămări sau deces înseamnă plata daunelor morale și materiale către victimele unui accident. Aceste daune în caz de accident rutier se plătesc de către societatea de asigurări RCA a șoferului vinovat, societate ce are calitatea de parte responsabilă civilmente. Așadar, pentru suferințele provocate, victimele unui accident rutier au dreptul la dezdăunări, despăgubiri cu titlu de daune morale și daune materiale de la societatea de asigurări RCA a șoferului vinovat.

Colaborând cu cei mai buni avocați de accidente rutiere precum doamna avocat Valentina Priboi, echipa Priboi si Asociatii vă ajută să obțineți despăgubiri RCA oriunde vă aflați în România! Valentina Priboi, coordonatoarea echipei de avocați cu care colaborăm, are cea mai îndelungată experiență din toată echipa în materia dreptului asigurărilor. Alături de domnia sa și de ceilalți avocați colaboratori găsim mereu cele mai bune soluții. De aceea vă prezentăm și câteva dosare câștigate de echipa noastră în cazuri de accidente cu vătămări sau deces – priboisiasociatii.ro/jurisprudenta

În continuare, regăsiți câteva detalii generale referitoare la obținerea de despăgubiri:

  • Priboi si Asociatii vă oferă cel mai mic onorariu de succes de pe piață, 20% din despăgubirea încasată, fără alte costuri sau taxe! Concret, plătiți doar 20% la sfârșit, din banii pe care îi primiți ca despăgubire, nimic altceva în plus!
  • În caz de accident rutier cu victime se pot obține despăgubiri cu titlu de daune morale și daune materiale. Aceste despăgubiri se plătesc de către societatea de asigurări RCA a șoferului care a produs accidentul.
  • Daunele materiale constituie pierderea financiară, costurile întreprinse de victime sau de familia acestora, ca urmare a accidentului petrecut. De exemplu, tratamentele medicale, protezele, deplasările spre sau dinspre spital, medicamentele, cheltuielile de înmormântare în cazul decesului sunt daune materiale.
  • Daunele morale reprezintă valoarea suferinței încercată de victimele unui accident, o “recompensă” pentru durerea, neplăcerea provocată de șoferul vinovat.
  • Se pot obține și despăgubiri din accidente rutiere cu vătămări corporale, dar și din accidente rutiere cu deces.
  • Dreptul la despăgubiri în urma unui accident rutier îl au toate categoriile de participanți la trafic! Dacă nu sunt vinovați în totalitate de producerea accidentului, au dreptul la despăgubiri din accidente pietonii, pasagerii și șoferii.
  • Ne ocupăm atât de latura civilă pentru obținerea despăgubirilor (daunele morale și materiale), cât și de latura penală, de la început până la sfârșit!
  • După producerea unui accident rutier este important să studiem dosarul de cercetare penală. Studierea dosarului penal este importantă pentru a stabili dacă avem o culpă comună sau o culpă exclusivă a victimei. În funcție de forma vinovăției, culpă comună sau exclusivă, se poate acorda o despăgubire mai mare sau mai mică.
  • Culpa exclusivă înseamnă că DOAR una din părți este vinovată de producerea accidentului. De exemplu, victima a fost pasager sau a circulat corect, pe trotuar, iar un șofer beat a accidentat-o. În această situație se va acorda victimei întreaga valoare de despăgubire.
  • Culpa comună este forma de vinovăție când ambele părți se fac vinovate de producerea accidentului. În acest caz, dacă poliția a reținut o culpă și șoferului, și victimei, atunci victimaprimește despăgubiri înjumătățite. De exemplu, șoferul a condus beat iar victima a traversat neregulamentar
  • Sumele de despăgubire în caz de accident rutier sunt plătite de firma de asigurări RCA a șoferului vinovat. Societatea de asigurări RCA are în aceste situații calitatea de parte responsabilă civilmente.
  • Putem obține rapid despăgubiri de la cele mai multe firme de asigurări RCA: Euroins, Asirom, Allianz, Groupama, Omniasig, Generali, etc.
  • Obținem despăgubiri din accidente chiar dacă șoferul vinovat nu avea poliță RCA sau dacă avea poliță RCA încheiată în străinătate. Există instituții ale statului român care despăgubesc victimele accidentelor auto și în aceste cazuri mai deosebite.
  • NU semnați niciun fel de acord sau înțelegere cu șoferul vinovat deoarece riscați să pierdeți dreptul la despăgubire! De asemenea, NU dați vreo declarație neînsoțit de avocat nici la Poliția Rutieră, Parchet sau firmei de asigurări!
  • Timpul de obținere a despăgubirilor este, de regulă, de câteva luni de zile.

Ce trebuie să știți pentru a obține despăgubiri din accident rutier cu vătămări corporale?

  • În cazul accidentelor auto cu vătămări corporale poate obține despăgubiri doar persoana vătămată, nu și rudele acesteia!
  • Primul pas este să ne sunați pentru a semna contractul de obținere de despăgubiri. Apoi trebuie să mergeți la Serviciul de medicină legală cu documentele medicale pentru a vi se emite Certificatul medico-legal. În Certificatul medico-legal – denumit prescurtat și CML – va fi consemnat numărul de zile de îngrijiri medicale.
  • Numărul de zile de îngrijri medicale reprezintă zilele pe care victima le necesită pentru a reveni la starea anterioară accidentului. Zilele de îngrijire medicală însă nu trebuie confundate cu numărul de zile de spitalizare! Zilele de spitalizare sunt zilele efective de internare în spital. În plus, zilele de îngrijire medicală din Certificatul medico-legal arată atât dacă fapta șoferului vinovat va fi reținută ca infracțiune (peste 90 de zile de îngrijiri medicale este infracțiune), cât și care va fi valoarea aproximativă a despăgubirilor.
  • Când starea de sănătate îi permite, persoana vătămată trebuie să meargă la Medicina Legală pentru a obține Certificatul medico-legal. Recomandabil este să nu depășească 30 de zile de la producerea accidentului deoarece apoi trebuie îndeplinite și alte proceduri birocratice.
  • Victima poate solicita Certificatul medico-legal la Medicina Legală din județul ei de domiciliu sau la cel din județul producerii accidentului.
  • Serviciile de medicină legală se află în fiecare județ al țării în reședința de județ. Pentru județul Ilfov și București se află la Institutul National de Medicină Legală “Mina Minovici” din Șoseaua Vitan-Bârzești 9-11, București.
  • Orientativ, sumele de despăgubire în caz de accident cu vătămări corporale sunt de 1500 lei per zi de îngrijiri medicale.
  • Un element de noutate care crește considerabil valoarea despăgubirilor este raportul de punctaj traumatologic. Raportul de punctaj traumatologic stabilește prin puncte traumatice valoarea bănească exactă a daunelor produse victimelor. Punctajul traumatologic este un Ordin elaborat de Ministerul Sănătății care analizează tehnico-medical toate suferințele fizice și psihice, prezente și viitoare ale victimei sub forma unor puncte traumatice. Fiecare punct traumatic este egal cu dublul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată de la data producerii accidentului rutier. Acest lucru înseamnă că, în momentul de față, valoarea unui punct traumatic este de 5100 de lei.
  • Despăgubirile pentru accident rutier cu vătămare corporală se pot solicita în maxim 3 ani de la data finalizării cercetării penale.

Ce trebuie să știți pentru a obține despăgubiri din accident rutier cu deces?

  • Pot solicita despăgubiri pentru accident cu deces soțul/soția decedatului, frații și surorile, părinții, bunicii, copiii și nepoții direcți ai defunctului. Pe baza unor mijloace de probă suplimentare, am obținut despăgubiri și concubinului/concubinei dovedind că aveau o relație precum orice alt cuplu căsătorit. În plus, Codul civil la articolul 1391 alin. (2) prevede că se pot acorda despăgubiri în caz de accident rutier cu deces “oricărei alte persoane care, la rândul ei, ar putea dovedi existența unui asemenea prejudiciu”. Spre exemplu, un partener de afaceri, un bun prieten, aducând probe poate dovedi suferința survenită în urma decesului victimei.
  • Dacă nu există vreo culpă a defunctului în producerea accidentului, atunci despăgubirile pot depăși 500.000 euro. Contează câți membri are familia (dacă sunt mai mulți, se obține sumă mai mare), modul producerii accidentului, vârsta decedatului, etc.
  • Fiecare persoană are dreptul la despăgubire! NU există o sumă globală ce se împarte tuturor solicitanților de despăgubire! Deci mai mulți solicitanți ai despăgubirii NU înseamnă diminuarea sumelor ce se vor obține!
  • Daunele morale și materiale în caz de deces pot fi cerute în maxim 5 ani de la terminarea cercetării penale.

Aveți încă vreo neclaritate sau vreți să dezbatem o problemă anume? Scrieți-ne în formularul de mai jos sau sunați-ne la 0740 233 840 !

2 thoughts on “Despăgubiri accidente rutiere”

  1. Sigur că da! Dacă fratele dvs. circula pe banda sa, regulamentar, atunci are dreptul la despăgubiri de la societatea de asigurări RCA a șoferului care i-a pătruns pe bandă fără să se asigure! Sunați-ne pentru mai multe detalii!

  2. Se pot obtine despagubiri in caz de accident cu motocicleta? Fratelui meu i-a taiat calea un sofer care nu s-a asigurat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button