Despagubiri RCA accidente rutiere cu vatamari corporale

Despagubiri RCA vatamari corporale – Despagubiri accidente vatamari corporale

Avocat Valentina Priboi

Stim, este un motiv de mare tristete sa te afli in situatia victimei unui accident auto! Dar vrem sa va fim aproape, sa va ajutam sa obtineti macar bani de la firma de asigurari RCA a soferului vinovat de producerea accidentului! Iata cateva repere pe care trebuie sa le aveti in vedere pentru a obtine despagubiri pentru accidente rutiere cu vatamari corporale:

• Doar persoana vatamata poate cere despagubiri RCA in caz de accident rutier soldat cu vatamari corporale, ci nu si rudele acesteia!
  • Este indicat sa mergeti in maxim 30 de zile de la producerea accidentului la Serviciul de Medicina Legala pentru a vi se emite Certificatul Medico-Legal. Dupa 30 de zile de la producerea accidentului nu vi se mai emite Certificatul Medico-Legal decat cu o ordonanta din partea organelor de cercetare penala iar procedura este una mai de durata!
  • Nu dati declaratii fara un avocat, nu semnati in graba cu oricine, orice! Riscati sa va pierdeti dreptul la despagubire!
  • Persoana vatamata poate cere despagubiri in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale pe care il obtine in Certificatul medico-legal de la IML (Institutul de medicina legala). Numarul de zile de ingrijiri medicale NU trebuie confundat cu numarul de zilele de spitalizare, adica cele petrecute in spital, efectiv: despagubirea se acorda dupa numarul de zile de ingrijiri medicale!
  • Se obtin cam 1000 lei pentru fiecare zi de ingrijiri medicale
  • Persoana vatamata poate obtine despagubiri doar daca nu este chiar ea de vina pentru producerea accidentului auto! Daca este o culpa comuna, va primi cam jumatate din cuantumul normal al despagubirii. Daca este total nevinovata, obtine despagubirea integrala!
  • Onorariul nostru este de succes: nu platiti decat procent din despagubirea obtinuta, in rest noi suportam toate costurile, taxele si cheltuielile!
  • Suntem prezenti pentru dumneavoastra oriunde in tara pentru a va oferi despagubiri RCA din accidente rutiere cu vatamari corporale: Bucuresti, Craiova, Brasov, Sibiu, Galati, Constanta, Bacau, Buzau, Timisoara, Ploiesti, Alexandria, Pitesti, Calarasi, Slobozia, Targoviste, Ramnicu Valcea, Alba Iulia, Deva, Giurgiu, Oradea, Cluj Napoca, Iasi, Arad, Targu Mures, Slatina, Tulcea, etc.