Inflatia anuntata de BNR – consecinte asupra pietei recuperarilor de creante?

Da si nu! Teoretic, cifric, multi bani pe piata ar insemna ca preturile cresc (cum se si intampla) ca sa se poata acoperi lipsa puterii de cumparare. Si tot in acelasi timp si prestatorii de servicii, mai ales noi, recuperatorii de creante, care castigam procent din sumele recuperate, ar trebui sa inregistram aceleasi profituri.

In realitate, piata recuperarilor de creante poate suferi un oarecare regres in vreme de boom economic din cauza ca, excedentul de lichiditati, inflatia, creeaza un context in care agentii economici nu mai sunt atat de recuperarea pierderilor, ci mai mult de satisfacerea cererii uriase, specifice boomurilor.

Mai exact, BNR a anuntat o tinta 2,50% a inflatiei in luna martie a anului 2018. Predictiile pentru sfarsitul lui 2018 insa sunt din ce in ce mai neplacute: referitor la piata valutara se preconizeaza ca, pana la finele anului curent, vom avea parte de un curs euro de peste 4,73 RON. Asadar, o slabire a leului in raport cu euro confirma inflatia crescuta si trendul despre care vorbeam.