Recuperare debite de la firma in insolventa, faliment

Recuperarea creantelor de la societatile care au intrat in faliment reprezinta o problema majora a mediului de afaceri din Romania. Problema cea mai mare este ca, in cele mai multe situatii, debitoarele isi pregatesc insolventa din timp si, la momentul deschiderii procedurii generale sau simplificate, deja nu mai detin active – bunuri, bani,etc. deloc sau prea putin, astfel ca niciun creditor nu isi va mai putea satisface complet creanta.

Dar, intr-o astfel de situatie, dupa inchiderea procedurii insolventei administrata de lichidator, judecatorul pronunta o sentinta pe baza careia va puteti recupera garantat impozitul si TVA-ul aferente facturilor neincasate. Aceasta facilitate oferita de stat este valabila doar in cazul in care ati platit impozitul si TVA-ul aferente respectivelor facturi si doar daca debitoarea a intrat in faliment. Altfel, daca pur si simplu debitoarea nu v-a platit facturile dar nu a intrat in faliment, atunci nu puteti decat sa va treceti suma pe pierderi din punct de vedere contabil.

Asteptam documentele creantei dvs. pentru a demara procedura de recuperare, cel putin pentru recuperarea impozitului si TVA-ului pe care le-ati platit la facturile emise catre debitoarea insolventa!