Despagubiri accidente auto

Avocati specializati in recuperarea de despagubiri RCA din accidente rutiere cu victime, vatamari corporale sau decese

Daca ati fost implicat intr-un accident rutier dumneavoastra sau vreun apropiat de-al dumneavoastra, trebuie sa stiti ca puteti cere despagubiri de la firma de asigurari RCA a soferului care se face vinovat de producerea accidentului soldat cu victime – vatamari corporale sau decese.

Ce puteti cere? Despagubirile la care aveti dreptul intr-o asemenea situatie sunt atat daune morale pentru pierderea suferita, cat si daune materiale pentru cheltuielile efective pe care le-ati facut ca urmare a accidentului produs – cheltuieli spitalizare, medicamente, ingrijiri medicale la domiciliu, alte bunuri necesare vindecarii, etc.

Cine poate cere aceste despagubiri? In caz de vatamare corporalaorice persoana care a suferit o vatamare cauzata de producerea unui accident auto, in afara de soferul vinovat de producerea accidentului.

In caz de deces – rudele defunctului precum copiii, fratii, surorile, bunicii, parintii, nepotii in linie directa si sotul sau sotia. Aceste despagubiri se pot solicita in maxim 3 ani de la data cand procurorul a emis ordonanta de clasare sau rechizitoriul de trimitere in instanta in caz de vatamare corporala, iar in caz de deces se pot cere despagubiri in 5 ani de la data la care s-a cunoscut vinovatul producerii accidentului.

Care sunt sumele orientative care se pot obtine in instanta de la firmele de asigurari? De principiu, un copil poate cere pentru decesul parintelui 300.000 – 350.000 lei, un frate pentru fratele decedat in jur de 100.000 – 150.000 lei, aproximativ 70.000 lei pentru lichid la genunchi cu 15 zile ingrijiri medicale, pentru o rupere de splina am obtinut despagubiri de 400.000 lei. In general, pentru vatamari corporale de 30-35 de zile ingrijiri medicale conform certificatului medico-legal se obtin cam 100.000 lei. Orientativ, instantele acorda cam 1000 RON pentru fiecare zi de ingrijiri medicale (nu neaparat de spitalizare) consemnate in CML – Certificatul medico-legal.

In cat timp se poate obtine despagubirea? Cateva luni, ceva mai rapid in cazul deceselor. Este important sa stiti ca unele firme de asigurari fac oferte de despagubire in faza amiabila, inainte de a se ajunge in instanta. Numai ca sumele pe care societatile de asigurari RCA le ofera in faza amiabila sunt mult mai mici decat cele care se pot obtine in faza de judecata daca mergem in fata instantei. Asadar, daca nu sunteti presat financiar si puteti astepta pana la finalizarea procesului, despagubirea obtinuta pe instanta este de 4-5 ori mai mare decat cea primita in faza amiabila de la firma de asigurari a soferului vinovat.

Cine plateste aceste despagubiri? Doar firma de asigurari RCA a soferului vinovat este singura raspunzatoare de plata despagubirilor, niciodata soferul vinovat! Deschiderea unui proces pentru obtinerea de despagubiri NU afecteaza deloc persoana vinovata de producerea accidentului, nici civil, nici financiar. In plus, nici sub aspect penal nu i se schimba in vreun fel situatia daca intentati un proces de despagubiri. Asta inseamna ca puteti cere despagubiri chiar daca vinovat de producerea accidentului este un apropiat, ruda, prieten, etc. Asadar, nu semnati vreun act de impacare cu soferul vinovat pentru ca riscati sa va pierdeti dreptul de a obtine despagubiri!

Onorariul Priboi si Asociatii este de 15% la rezultat, cu toate taxele si cheltuielile incluse, adica dumneavoastra nu trebuie sa platiti nimic inainte, ci doar 15% din suma recuperata, la sfarsit, dupa incasarea despagubirilor.

Tot ce trebuie sa faceti este sa ne sunati chiar acum la 0746 548 064 !

N.B. Cu oricine ati alege sa semnati contractul pentru obtinerea despagubirilor, alegeti un AVOCAT, nu SRL-uri agasante care, nefiind avocati, va pun sa semnati procuri la notar! Deci semnati cu un avocat, un contract de asistenta juridica!