Despagubiri accidente rutiere

Avocati specializati in recuperarea de despagubiri RCA din accidente auto cu victime, vatamari corporale sau deces

Ne pare sincer rau daca ati fost implicat intr-un accident rutier dumneavoastra sau vreun apropiat de-al dumneavoastra, dar incercam sa va fim alaturi spre a va reduce, pe cat posibil, suferinta! Trebuie sa stiti insa ca puteti cere despagubiri de la firma de asigurari RCA a soferului vinovat, in functie de rezultatul accidentului produs:

Accident rutier cu deces

Accident rutier cu vatamari corporale

Ce puteti cere? Despagubirile la care aveti dreptul intr-o asemenea situatie sunt atat daune morale pentru suferinta dvs., cat si daune materiale pentru cheltuielile efective pe care le-ati facut ca urmare a accidentului produs – cheltuieli de spitalizare, medicamente, ingrijiri medicale la domiciliu, alte bunuri necesare vindecarii, cheltuieli de inmormantare in cazul accidentului rutier cu deces, etc.

Cine poate cere aceste despagubiri? In caz de vatamare corporalaorice persoana care a suferit o vatamare cauzata de producerea unui accident auto, in afara de soferul vinovat de producerea accidentului. Retineti insa ca in caz de accident rutier cu vatamari, dreptul la despagubire il au doar persoanele vatamate, nu si rudele acestora!

In caz de deces – au dreptul la despagubiri rudele decedatului precum copiii, fratii, surorile, bunicii, parintii, nepotii in linie directa, sotul sau sotia, concubinul sau concubina, precum si orice persoana care poate dovedi ca a suferit o pierdere in urma acestui deces.

In cat timp se pot cere despagubiri pentru un accident rutier? Aceste despagubiri se pot solicita in maxim 3 ani de la data cand procurorul a emis ordonanta de clasare sau rechizitoriul de trimitere in instanta in caz de vatamare corporala, iar in caz de deces se pot cere despagubiri in 5 ani de la data la care s-a cunoscut vinovatul producerii accidentului.

Care sunt sumele orientative care se pot obtine pe cale amiabila sau in instanta de la firmele de asigurari? In caz de accident rutier cu deces, de principiu, un copil poate obtine pentru decesul parintelui circa 150.000 – 200.000 lei, parinte pentru copil minor decedat tot cam 200.000 lei, un frate pentru fratele decedat in jur de 100.000 – 150.000 lei.

In caz de accident auto cu vatamari corporale, aproximativ 45.000 lei pentru vatamarea piciorului – lichid la genunchi cu 65 zile ingrijiri medicale, pentru o rupere de splina am obtinut despagubiri de 400.000 lei, pentru 50-55 de zile de ingrijiri medicale conform certificatului medico-legal se obtin cam 40.000 lei – 50.000 lei. Orientativ, instantele acorda cam 1000 RON pentru fiecare zi de ingrijiri medicale (nu neaparat de spitalizare) consemnate in CML – Certificatul medico-legal, iar pe cale amiabila se obtin, in functie de culpa exclusiva sau comuna a persoanei vatamate, aproximativ 600 – 700 lei per ziua de ingrijiri medicale.

In cat timp se poate obtine despagubirea? Cateva luni, ceva mai rapid in cazul deceselor. Unele firme de asigurari fac oferte de despagubire in faza amiabila inainte de a se ajunge in instanta, insa sumele pe care societatile de asigurari RCA le ofera in faza amiabila sunt uneori mai mici decat cele care se pot obtine daca demaram un proces in fata instantei. Asadar, dumneavoastra alegeti cat de repede doriti obtinerea despagubirilor.

Cine plateste aceste despagubiri? Doar firma de asigurari RCA a soferului vinovat este singura raspunzatoare de plata despagubirilor, niciodata soferul vinovat! Deschiderea unui proces pentru obtinerea de despagubiri NU afecteaza deloc persoana vinovata de producerea accidentului, nici civil, nici financiar. In plus, nici sub aspect penal nu i se schimba in vreun fel situatia daca intentati un proces de despagubiri. Asta inseamna ca puteti cere despagubiri chiar daca vinovat de producerea accidentului este un apropiat, ruda, prieten, sot, sotie, etc.

Mai mult, NU semnati vreun act de impacare cu soferul vinovat pentru ca riscati sa va pierdeti dreptul de a obtine despagubiri de la societatea de asigurari RCA!

Onorariul Priboi si Asociatii este de 15% la rezultat, cu toate taxele si cheltuielile incluse, adica dumneavoastra nu trebuie sa platiti nimic inainte, ci doar 15% din suma recuperata, la sfarsit, dupa incasarea despagubirilor. Daca nu va obtinem nimic, nu platiti absolut nimic!

Nu semnati niciun act, nu dati nicio declaratie fara avocat! Sunati-ne chiar acum la 0740 233 840 !

Atentie mare! Cu oricine alegeti sa semnati contractul pentru obtinerea despagubirilor, alegeti un AVOCAT, nu SRL-uri agasante care, nefiind avocati, va pun sa semnati procuri la notar si apoi desemneaza pe orisicine sa va recupereze despagubirea! Deci semnati cu un avocat, un contract de asistenta juridica! Comparati onorariile, alegeti direct avocat care a mai lucrat pe despagubiri accidente rutiere!