Care sunt cele mai periculoase drumuri si intersectii pentru motociclisti?

A fi motociclist in traficul din Romania si mai ales in cel din marile orase precum Constanta, Bucuresti, Craiova, Brasov sau Timisoara este, de multe ori, o aventura: semnalizare rutiera haotica, insuficienta, defectuoasa, soferi agresivi sau neatenti care folosesc telefonul mobil in timpul mersului, etc.

Dar placerea de a conduce un vehicul pe doua roti nu poate fi inteleasa decat dupa ce ai mers efectiv cu o motocicleta, chiar daca presupune riscuri mai mari decat conducerea unui automobil. Si care este solutia pentru ca motociclistii sa poata evita accidentele rutiere grave?

Doamna avocat Valentina Priboi, avocat specializat in obtinerea de despagubiri din accidente rutiere cu vatamari sau deces, ne impartaseste cateva informatii de mare folos in trafic.

“In primul rand conduceti prudent, ca si cum ceilalti conducatori ar fi neatenti, incercand ca dumneavoastra sa anticipati eventualele lor greseli. Fiti atenti in intersectiile strabatute si de linii de tramvai. Asigurati-va si in intersectiile unde aveti prioritate! Poate cei care trebuie sa va cedeze sunt intr-un moment de neatentie si va tamponeaza!

Am sa va prezint in continuare si cateva zone de mare risc din tara noastra:

  • Drumul European E574, care leaga Craiova de Pitesti, este un drum cu un mare potential de risc – este foarte tranzitat, prin multe localitati, rabdarea soferilor este intinsa la maxim, multe depasiri se efectueaza la limita;
  • DN 67, drumul ce leaga Ramnicu Valcea de Targu Jiu, este un drum destul de sinuos, in zona subcarpatilor Olteniei, astfel ca am vazut in calatoriile noastre de afaceri multe accidente pe aici, unele si cu motociclete care iesisera de pe carosabil in zonele cu multe curbe.
  • DN22B si E87 intre Braila si Galati sunt doua rute preponderent aglomerate, utiliate in special de cei ce fac naveta din Braila la locurile de munca din Galati. Acesta este un sector de drum pe care nu de putine ori am vazut accidente in care motociclisti nevinovati au cazut victime ale neatentiei unor soferi distrasi de telefonul  mobil, muzica sau viteza excesiva.
  • E574 – Brasov – Onesti – Bacau este o ruta cu multe curbe, deseori cu un carosabil umed – o zona ce predispune la accidente, in special cu motociclete.

Asadar, mergeti cu mare grija, asigurati-va mereu si scrieti-ne ce drumuri vi se par si dumneavoastra periculoase pentru motociclisti!”