Daune morale accident rutier

Daunele morale reprezintă despăgubiri pentru pierderea suferită, dezdăunări, compensații la care au dreptul victimele unui accident rutier. Mai exact, daunele morale constituie sume pentru repararea suferinței victimelor unui accident.

Aceste daune morale se acordă, în general, de către firma de asigurări RCA a șoferului vinovat, în calitatea ei de parte responsabilă civilmente. Însă, dacă vinovatul dorește iar victima acceptă, daunele morale pot fi suportate și de către șoferul vinovat.

Daunele morale la care sunt îndrituite, îndreptățite victimele se pot acorda și în cazul unui accident rutier cu vătămări corporale, dar și în cazul unui accident rutier cu deces.

Daunele morale în cazul unui accident rutier cu vătămare corporală au rolul de a acoperi durerea, suferința victimei pentru zilele în care a fost imobilizată la pat şi nu a fost capabilă să îşi mai desfăşoare viaţa în mod normal ca până la producerea accidentului. De asemenea, daunele morale pentru vătămare corporală au și rolul de a recompensa durerea, tulburarea prilejuită de producerea unor prejudicii estetice, pentru amputarea unor organe sau, pur și simplu, ca o “recompensă” pentru deranjul pricinuit de șocul emoțional al accidentului. Aici, un rol important îl are obținerea Raportului traumatologic, suplimentar față de Certificatul medico-legal.

Daunele morale în caz de accident accident rutier cu deces se acordă familiei și apropiaților defunctului pentru moartea acestuia din urmă, ca urmare a producerii unui accident auto. Daunele morale pentru deces se acordă cu scopul de a acoperi trauma îndurată de apropiații decedatului, pentru a “recompensa” familia și apropiații defunctului pentru durerea provocată de nefericitul incident rutier.

În principiu, persoanele care au dreptul la daune morale pentru deces de pe urma defunctului sunt soțul/soția (sau concubinul /concubina dacă nu apucaseră să se căsătorească), bunicii, părinții, frații și surorile, copiii și nepoții în linie dreaptă.

Valentina Priboi, avocat daune morale

Un lucru este cert: că dacă ați fost vătămat într-un accident sau o persoană dragă dumneavoastră a murit în urma unui accident rutier, trebuie să ne sunați cât mai rapid la 0740 233 840, înseamnă că aveți nevoie de un avocat specializat în obținerea de daune morale! Sunați-ne înainte să dați vreo declarație sau să semnați în grabă vreun document, pentru a vă ajuta să primiți cele mai mari daune morale la care sunteți îndreptățit!

Și mai multe detalii despre obținerea daunelor morale în urma unui accident rutier cu victime puteți găsi pe priboisiasociatii.ro/despagubiri

Call Now Button