Daune morale

Daunele morale reprezintă reparații morale, compensații, sume la care au dreptul victimele unui accident rutier în schimbul suferinței îndurate în urma accidentului. Daunele morale se pot acorda și în cazul unui accident rutier cu vătămări coporale, și în cazul unui accident cu deces.

Aceste daune morale se acordă, în general, de către firma de asigurări RCA a șoferului vinovat, în calitatea ei de parte responsabilă civilmente. Însă, dacă vinovatul dorește iar victima acceptă, daunele morale pot fi suportate și de către șoferul vinovat.

Ce sunt daunele morale în caz de accident rutier cu vătămare corporală?

Daunele morale în cazul unui accident rutier cu vătămare corporală au rolul de a acoperi durerea, suferința victimei pentru zilele în care a fost imobilizată la pat şi nu a fost capabilă să îşi mai desfăşoare viaţa în mod normal ca până la producerea accidentului. De asemenea, daunele morale pentru vătămare corporală au și rolul de a recompensa durerea, tulburarea prilejuită de producerea unor prejudicii estetice, pentru amputarea unor organe sau, pur și simplu, ca o “recompensă” pentru deranjul pricinuit de șocul emoțional al accidentului. Aici, un rol important îl are obținerea Raportului traumatologic, suplimentar față de Certificatul medico-legal.

Ce sunt daunele morale în caz de accident rutier cu deces?

Daunele morale în caz de accident accident rutier cu deces se acordă familiei și apropiaților defunctului pentru moartea acestuia din urmă, ca urmare a producerii unui accident auto. Daunele morale pentru deces se acordă cu scopul de a acoperi trauma îndurată de apropiații decedatului, pentru a “recompensa” familia și apropiații defunctului pentru durerea provocată de nefericitul incident rutier. În principiu, persoanele care au dreptul la daune morale pentru deces de pe urma defunctului sunt soțul/soția (sau concubinul / concubina dacă nu apucaseră să se căsătorească), bunicii, părinții, frații și surorile, copiii și nepoții în linie dreaptă.

Valentina Priboi, avocat daune morale

Priboi si Asociatii vă poate ajuta să obțineți daune morale în cazul unui accident rutier cu victime, iar onorariul de succes este de 20% din despăgubirea obținută de la firma de asigurări.

Tot ce aveți de făcut acum este să ne sunați cât mai urgent la 0740 233 840, înseamnă că aveți nevoie de un avocat specializat în obținerea de daune morale!

    Numele dumneavoastră:

    Numărul de telefon:

    Problema dumneavoastră:

    Call Now Button