Daune materiale

În cazul unui accident rutier, daunele materiale sunt sume pe care vinovatul accidentului sau firma de asigurare RCA a acestuia sunt obligați să le plătească victimelor pentru pagubele, prejudiciile, produse în urma accidentului. Atragerea răspunderii civile a șoferului sau a firmei sale de asigurări RCA în calitate de parte responsabilă civilmente reprezintă obligația de plată a tuturor cheltuielilor pe care victima le-a întreprins cu ocazia producerii accidentului auto.

Daunele materiale sunt obigații de plată pe care în general asigurătorul RCA al șoferului vinovat le achită, atât în cazul unui accident rutier soldat cu vătămare corporală, cât și în cazul unui accident rutier cu deces.

Astfel, ca persoană vătămată corporal într-un accident auto, daunele materiale pe care le puteţi obţine reprezintă sumele pe care le-aţi cheltuit (cu bonuri, facturi) pentru spitalizare, medicamente, transport în scopul vindecării, proteze, etc.

Ca rudă sau apropiat al defunctului, în caz de accident accident rutier cu deces, puteţi obţine daune materiale pentru cheltuielile efectuate cu ocazia înmormântării, transport, spitalizare înainte de decesul efectiv.

Mai mult, și în cazul unui accident cu deces, și în cazul unui accident cu vătămare corporală se poate solicita de la firma de asigurări RCA a vinovatului și costul reparațiilor sau înlocuirii autovehiculului avariat, precum și reconstruirea imobilelor afectate.

Sunați-ne și, împreună, vom găsi rezolvarea spre a vă încasa toate daunele materiale la care sunteți îndreptățit!

Call Now Button