Despăgubiri accidente pietoni

Onorariu succes 20% – 0740 233 840

Pot primi despăgubiri ca pieton vătămat într-un accident rutier? DA, dacă un pieton nevinovat a fost victima unui accident rutier, atunci se pot primi despăgubiri! Despăgubirea accidentelor cu pietoni va fi achitată de către firma de asigurări RCA a șoferului vinovat de accident

Dacă în urma accidentului pietonul a suferit vătămări corporale, acesta poate cere personal despăgubiri sub forma daunelor morale și materiale.

Dacă pietonul a decedat în urma accidentului, pot cere despăgubiri soțul/soția precum și familia acestuia pentru suferința încercată.

Evident, în ambele ipoteze despăgubirile se pot obține doar dacă pietonul nu a fost vinovat de producerea accidentului. Sau, se pot primi despăgubiri înjumătățite dacă este vorba despre o culpă comună, adică să fi fost vinovat și șoferul.

Dar ce obligații majore are un pieton care circulă pe drumurile publice pentru a nu fi vinovat?

 • În primul rând să circule pe trotuar, iar unde nu există, pe acostament, cât mai aproape de marginea drumului.
 • Când nu există trotuar, conform Codului rutier, art.72, pietonii trebuie să circule pe partea stângă, invers decât mașinile. Scopul este să vadă mai bine eventualele pericole din trafic astfel încât să se poată feri!
 • În privința traversării străzii, pietonii trebuie să traverseze doar pe trecerea de pietoni, respectând culoarea semaforului, acolo unde acesta există. În localitățile unde nu există trecere de pietoni, conform Codului rutier, art.72 alineatul (3), traversarea pietonilor se face „[…] pe la colțul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic.
 • Teoria conform căreia pietonii nu au voie să circule sub influența alcoolului este falsă, ea se aplică doar conducătorilor de autovehicule sau bicicliștilor!

Doamna avocat Priboi vă este alături, indiferent de situație, spre obținerea celor mai mari daune morale și materiale. Domnia sa activează ca avocat specializat în obținerea de despăgubiri din accidente rutiere cu victime încă din anul 2011 și până azi a soluționat sute de cazuri cu succes. Oriunde v-ați afla în țară, sunați-ne și împreună vom găsi o soluție pentru dumneavoastră!

Avocat Valentina Priboi

  Numele dumneavoastră:

  Numărul de telefon:

  Problema dumneavoastră:

  Call Now Button