Avocat infracțiuni rutiere, dosar penal alcoolemie, dosar penal conducere cu permis suspendat

Valentina Priboi, avocat infracțiuni rutiere – Dosar penal alcoolemie – Dosar penal alcool la volan Dosar penal conducere sub influența băuturilor alcoolice – Dosar penal conducere cu permis suspendat – Dosar penal conducere fără permis – 0740 233 840

Sunteţi şoferul vinovat de producerea unui accident rutier în urma căruia poliţia v-a deschis dosar penal? Au rezultat victime în urma accidentului ori aţi și părăsit locul accidentului? Vi s-a deschis dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice? Ați condus cu permisul de conducere suspendat sau fără permis de conducere deloc?

Într-o asemenea situaţie trebuie cât mai urgent să contactaţi un avocat specializat în accidente rutiere!

Valentina Priboi, avocat infracțiuni rutiere

Este un moment critic în care aveţi nevoie de cea mai bună apărare! Încă de la primele declaraţii date organelor de cercetare penală aveți nevoie de un avocat foarte bun de accidente rutiere. O declaraţie dată greşit vă poate costa bani sau libertatea! De aceea avocat Valentina Priboi vă este alături şi vă poate îndruma cel mai bine, oriunde v-aţi afla în România!

Primul nostru obiectiv este să vă obținem clasarea dosarului. Clasarea înseamnă să obținem închiderea dosarului încă din faza de urmărire penală, fără a mai ajunge în instanță, deoarece:

 • spre a nu primi vreo condamnare penală, fie ea și cu suspendare (neprivativă de libertate);
 • pentru a rămâne cu cazierul judiciar curat;
 • pentru a vă redobândi cât mai urgent permisul de conducere (în cazul infracțiunilor unde este posibil);
 • cu scopul finalizării cât mai urgente a cazului și cel de a scăpa de anchete, ani de stres și incertitudine.

Dacă nu se mai poate face nimic în urmărirea penală sau vă aflați deja în faza de judecată, atunci urmărim:

 • reducerea sancțiunilor penale principale și complementare, găsind cele mai bune mijloace de probă și elemente în circumstanțiere;
 • alegerea împreună cu clientul a celei mai favorabile sancțiuni, acolo unde legea permite. De exemplu, solicităm sancțiunea amenzii penale cu inconvenientul anulării permisului de conducere, ori solicităm aplicarea închisorii cu suspendare, cu avantajul menținerii permisului de conducere. Aceste sancțiuni sunt însă aplicabile doar anumitor infracțiuni rutiere. Cele mai frecvente sunt conducerea sub influența băuturilor alcoolice, conducerea cu permis suspendat sau vătămarea corporală din culpă.

Așadar este important să ne întâlnim și să discutăm ce a reţinut Poliţia la faţa locului, dacă aveţi antecedente penale, să găsim circumstanţele atenuante ce ne conduc spre câștigarea cazului.

DOSAR PENAL ALCOOL

Dacă vi s-a întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 grame/litru alcool pur în sânge, dar şi în cazul în care ați comis un accident rutier cu victime având o îmbibație alcoolică mai mică, aveți nevoie de un avocat bun de accidente rutiere! De ce? Deoarece în această ultimă variantă, chiar dacă aveați o alcoolemie sub 0,80 grame/litru alcool pur în sânge, dacă ați și lovit o persoană ce a necesitat fie și numai o singură zi de îngrijiri medicale, fapta șoferului vinovat devine infracțiune! Fapta nu era infracțiune doar dacă vătămarea s-ar fi produs fără consum de alcool iar victima ar fi necesitat sub 90 de zile de îngrijiri medicale.

De menționat este și pedeapsa prevăzută în Codul penal art.336 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, anume închisoarea de la 1 la 5 ani sau amenda penală. Așadar, o declaraţie bine dată poate schimba radical viitorul vinovatului prin emiterea ordonanței de clasare de către procurorul de caz.

DOSAR PENAL CONDUCERE CU PERMIS SUSPENDAT

Tot în sfera infracţiunilor rutiere regăsim şi situaţia şoferilor cărora li s-a întocmit dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat sau a celor ce au fost prinşi conducând fără permis, conform art.335 din Codul penal, alin. (2).

Cele mai frecvente cazuri de conducere cu permisul suspendat sunt cele când șoferul a săvârșit o contravenție pentru care trebuia să predea fizic permisul poliției, dar a neglijat și a rămas cu permisul de conducere fizic, asupra sa, deși el figura în sistemul poliției ca suspendat. La un control de rutină, poliția verifică permisul șoferului oprit în trafic și observă în baza de date a DRPCIV că acesta figurează ca suspendat. Astfel i se întocmește șoferului dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat.

Conform art. 335 din Codul penal, pedeapsa pentru conducerea cu permisul suspendat este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă penală. Însă în majoritatea cazurilor am reuşit nu doar evitarea unui proces în instanţă, ba chiar achitarea, obţinând ordonanţa de clasare a procurorului.

DOSAR PENAL CONDUCERE FĂRĂ PERMIS

Potrivit art. 335 alin (1), sancțiunea penală pentru conducere fără permis este închisoarea de la 1 la 5 ani. Există mai multe variante în care o persoană poate săvârși această infracțiune. Cel mai des conduc un autovehicul pur și simplu, fără permis de conducere, ca minori sau ca adulți. Alții doar încep școala de șoferi dar se apucă să conducă înainte să promoveze examenul auto. Alții sunt surprinși în trafic de poliție conducând un autovehicul pentru care nu aveau categoria corespunzătoare înscrisă în permis. Însă cu toate aceste cazuri ne-am confruntat de-a lungul vremii și știm care este rezolvarea cea mai rapidă și eficientă.

DOSAR PENAL ACCIDENTE RUTIERE

Dacă vi s-a întocmit dosar penal pentru producerea unui accident rutier cu victime, aveți nevoie de un avocat specializat în accidente rutiere. De ce? Pentru a fi tras la răspundere cât mai puţin sau deloc, atât pe latură civilă, cât și pe latură penală. Pe latură penală scopul este reducerea pedepsei, adică închisoare cu suspendare, amendă penală sau chiar achitarea ca nevinovat. Pe latură civilă urmărim obligarea la plata despăgubirilor doar a firmei de asigurări RCA, ca parte responsabilă civilmente.

Experienţa încă din anul 2011 şi sutele de clienţi mulţumiţi cărora le-am oferit o viaţă mai bună, ci nu doar vorbe, sunt dovada cea mai bună a calităţii muncii noastre.

Sunaţi-ne şi suntem convinşi că o soluţie există şi pentru dumneavoastră – 0740 233 840 – Avocat Valentina Priboi

  Numele dumneavoastră:

  Numărul de telefon:

  Problema dumneavoastră:

  Call Now Button