Se pot obtine despagubiri pentru deces daca in urma accidentului victima a suferit doar vatamari dar a decedat dupa un an?

Da! Se pot obtine: daca victima initial a suferit doar vatamari corporale dar apoi a decedat ca urmare a producerii accidentului, DA, se pot obtine daune morale si daune materiale de catre apropiatii acesteia!

Insa, problema cea mai grea aici apare: dovedirea relatiei de cauzalitate dintre vatamarea corporala siferita de victima si decesul acesteia, mai ales daca a trecut un timp si mai mare intre cele doua evenimente.

Si care este solutia? Efectuarea unei expertize criminalistice, sub indrumarea procurorului de caz, mai exact efectuarea unei deshumari in urma careia criminalistii vor stabili daca exista legatura intre accidentul soldat doar cu vatamarea corporala a victimei si decesul acesteia – daca se dovedeste legatura de cauzalitate, atunci soferul vinovat nu va mai fi absolvit de raspunderea penala prin moartea victimei, ci se va schimba incadrarea juridica, din vatamare corporala din culpa, in ucidere din culpa.