5 sfaturi pretioase atunci cand conduceti

Pentru ca Priboi si Asociatii se implica permanent in diminuarea numarului accidentelor mortale de pe strazile Romaniei, va prezentam, pe scurt, cateva sfaturi foarte pretioase atunci cand conduceti:

1. O stiti si dumneavoastra foarte bine: NU FOLOSITI TELEFONUL MOBIL si, in general, alte obiecte, dispozitive care va distrag atentia. Din punctul nostru de vedere nici macar prin Hands-free nu mai poti fi atat de atent la sofat ca atunci cand nu vorbesti deloc. Opriti-va undeva in siguranta si vorbiti, pe scurt, concentrat, ceea ce chiar nu suporta amanare.
  2. Daca va simtiti catusi de putin obosit, nu ignorati semnele corpului spunandu-va ca sunteti aproape de destinatie! Cele mai multe accidente mortale se petrec aproape de casa!
  3. Daca va simtiti obosit si somnul va incearca, NU DATI DRUMUL LA CALDURA, BA DIMPOTRIVA FACETI CAT MAI FRIG IN MASINA! Caldura va umezeste ochii, va amorteste si va amplifica somnul! Mai bine sa raciti decat sa muriti!
  4. Tot referitor la oboseala: daca simtiti ca va este foarte somn, stiti, trageti pe dreapta, in parcare sigura, incercati sa atipiti macar putin, dar pana acolo EVITATI LA MAXIM SA PRIVITI IN BORD, PRIVITI DOAR LA ORIZONT, PUNETI-VA TINTE CAT MAI DEPARTE! Daca privirea este aproape, in partea de jos a campului dvs. vizual, riscul de a atipi creste foarte mult!
  5. In fine, SFANTA CENTURA DE SIGURANTA – numai un iresponsabil, un sofer de week-end si neexperimentat poate incalca legea rutiera si sa nu poarte centura de siguranta; fireste, nu vorbim aici de persoanele scutite de lege de purtarea centurii de siguranta! Dar sa nu porti centura de siguranta fara vreun motiv legal sau sa montezi adaptoare de centura de siguranta este inconstienta totala. De ce? Haideti sa va povestim, chiar daca vreunii din dumneavoastra credeti ca sunteti soferi prea buni ca sa vi se intample! I s-a intamplat chiar unui client de-al nostru: a oprit intr-o intersectie, noaptea, ca sa se asigure pentru ca avea semnul “cedeaza”. In spatele lui, un alt sofer care, ce credeti, manevra telefonul mobil (a recunoscut ca statea pe Facebook), l-a lovit puternic pe clientul nostru direct in partea din spate a masinii, turtindu-i trenul masinii, lonjeroane, etc. Soferul neatent, mai mult, avea si “schema” la centura, adaptor ca sa nu ii piuie, motiv pentru care, in momentul impactului cu clientul nostru, soferul vinovat a intrat cu capul in parbriz. Clientul nostru a purtat centura de siguranta si, desi a fost smucit puternic, nu a suferit nicio vatamare, doar masina i-a fost distrusa. Soferul vinovat care nu a purtat nici centura a fost transportat la spitalul de urgenta pentru a i se oferi primul ajutor.