Cea mai frecventa greseala in sensul giratoriu

Atentie! In primul rand, sunt multi soferi ce considera ca orice intersectie rotunda, in forma de rond, este “sens giratoriu”, ci doar cele care sunt marcate cu semnul rotund, albastru, pe care sunt figurate 3 sageti albe, in sens circular. Sensul giratoriu este o intersectie aparte fata de o intersectie obisnuita, in sensul ca aici avem de-a face cu o exceptie de la regula prioritatii de dreapta pentru ca cel aflat in sensul giratoriu are prioritate fata de cei care urmeaza sa intre in sensul giratoriu.

Dar, ce este important insa de clarificat este faptul ca acest lucru nu iti da voie sa iesi relaxat din sensul giratoriu pe motiv ca ai prioritate daca sensul giratoriu are doua sau mai multe benzi. Adica daca dvs. va aflati pe banda a doua de exemplu si vreti sa iesiti din sens, atunci trebuie sa va asigurati temeinic ca NU exista un alt conducator pe prima banda care isi pastreaza banda si doreste sa iasa la urmatoarea iesire decat dvs. Atunci el va poate acrosa in partea din dreapta-fata iar vina va fi a dumneavoastra!

Deci orice schimbare a benzii trebuie semnalizata si asigurata inainte de a actiona, chiar daca va aflati deja in sensul giratoriu!