Chiar orice persoana poate obtine despagubiri de la firma de RCA in caz de accident rutier cu deces

Raspuns direct: DA! In actualul Cod civil, la articolul 1391 alin. (2), referitor la repararea prejudiciului nepatrimonial, este prevazut ca „Instanța judecătorească va putea, de asemenea, să acorde despăgubiri ascendenților, descendenților, fraților, surorilor și soțului, pentru durerea încercată prin moartea victimei, precum și oricărei alte persoane care, la rândul ei, ar putea dovedi existența unui asemenea prejudiciu.

Avocat Valentina Priboi

Asadar, daca prin mijloace de proba se poate demonstra faptul ca disparitia unei persoane aduce pierderi, suferinta solicitantului despagubirii, oricare ar fi fost relatia de rudenie dintre acestea, atunci reclamantul poate obtine despagubiri. Poate cea mai buna dovada ca se pot obtine despagubiri RCA de catre orice persoana care poate dovedi existenta unui prejudiciu ca urmare a decesului unei persoane apropiate este faptul ca am obtinut despagubiri pentru concubin sau concubina defunctului.

Deci iata, si o relatie de prietenie dovedita intre decedat si solicitantul despagubirii poate fi un motiv de acordare a despagubirii de catre asiguratorul RCA.