Cum alegem o firma de recuperari creante?

Este plin Internetul de firme de recuperari creante, cu site-uri stufoase, multe panglici si promisiuni numai de bine! Dar dumneavoastra cum stiti ce firma de recuperare creante sa alegeti astfel incat sa nu aveti parte de surprize neplacute dupa semnarea contractului? Raspunsul este unul si numai unul: sa fie mentionat in contractul pe care il semnati cu firma care se va ocupa de recuperarea creantelor dvs. faptul ca NU VETI PLATI NIMIC DECAT LA REZULTAT, adica DOAR ONORARIU DE SUCCES (dupa ce incasati efectiv). Nu va entuziasmati sa platiti mai putin la inceput fara sa vedeti fapte concrete iar apoi sa primiti doar promisiuni! In plus, este nepractic sa mai riscati inca o data sa pierdeti niste bani, dupa ce deja ati suferit o pierdere!

Al doilea detaliu este in stransa legatura cu primul, anume sa fie trecut in contract clar CARE ESTE VALOAREA EXACTA A ONORARIULUI DE SUCCES.

Va spunem toate aceste detalii pentru ca vrem ca dumneavoastra sa alegeti in deplina cunostinta de cauza iar ceea ce v-am spus, pentru noi, sunt chestiuni de principiu pe care le pot confirma oricare dintre clientii nostri: niciodata, nimeni nu a platit la Priboi si Asociatii onorariul decat la rezultat, dupa ce si-a incasat banii concret, efectiv. Aceste lucruri sunt prevazute expres in contractul cu clientii nostri.

Am vrea cu aceasta ocazie sa reamintim si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmati daca aveti de recuperat creante si ne alegeti pe noi spre a va recupera debitele neincasate:

  • in prima faza asteptam pe e-mail sau fax documentele care formeaza creanta dvs. Daca sunt multe documente si va este dificil sa le scanati, ne puteti trimite doar o fisa contabila din care sa reiasa 4 aspecte: numele debitorului, CUI-ul acestuia, suma neincasata (creanta) si data scadentei;
  • daca in urma verificarilor noastre exista sanse de recuperare a creantelor, va trimitem pe e-mail un contract de mandat prin care dvs., mandantul, ne mandatati pe noi (mandatarul) sa va recuperam datoriile;
  • dupa ce primim inapoi pe e-mail de la dumneavoastra contractul de mandat semnat si stampilat, procedura de recuperare a creantelor demareaza direct;
  • Procedura de recuperare a creantelor se poate imparti in trei etape: prima – faza amiabila in care incercam pe cale nejudiciara, pasnica, sa recuperam creantele dvs., fie sa obtinem un angajament de plata, fie o plata partiala, cat de mica. Daca nu obtinem niciun rezultat pe cale amiabila, demaram, cu acordul dumneavoastra, cea de a doua faza, faza judiciara in care depunem actiunea in instanta de judecata. Aici durata procesului difera in functie de cat de aglomerata este instanta competenta sa judece cazul dvs. Oricum, in cazurile de recuperari creante, de principiu, se merge pe procedura somatiei de plata – ceea ce inseamna ca si daca ar contesta debitorul solutia instantei, tot nu va dura mai mult de 3 luni. Daca dupa obtinerea sentintei definitive tot nu putem obtine banii de la datornicul dvs., demaram faza de executare silita in care apelam la executorii judecatoresti agreati, despre care stim ca au rezultate bune. Aici, executorul judecatoresc poate gasi fie lichiditati – bani pe care sa vi-i vireze in cont, fie bunuri – terenuri, masini, etc. pe care le puteti accepta direct in contul creantei sau puteti astepta pana executorul judecatoresc le vinde la licitatie spre a le valorifica in vederea indestularii creantei.
  • In timpul recuperarii creantei ne puteti contacta pentru a primi informari telefonice sau pe e-mail oricand: este foarte important sa comunicam, sa ne consultam pentru a obtine cele mai bune rezultate!

Intr-un fel sau altul, daca dumneavoastra v-ati recuperat banii sau ati facut barter (ati acceptat bunuri in contul datoriei), dupa ce ne confirmati ca s-a recuperat creanta, noi va emitem factura fiscala conform valorii procentului de onorariu de succes stabilit prin contractul de mandat pe care l-am semnat cand ne-ati inaintat creanta.

Cam asta este tot: simplu, deschis, transparent si fara riscuri!

Cu stima, Priboi si Asociatii 😉