Transport rutier de marfa

Am creat o pagina speciala pentru transportatori si tot ceea ce inseamna logistica, distributie, camioane, TIR-uri, etc. pentru ca noi, Priboi si Asociatii am fost intotdeauna preocupati de problemele clientilor nostri transportatori, de provocarile ce apar in procesul de transport rutier de marfa.

Din 2010 si pana acum am solutionat cu succes peste o mie de dosare de recuperari creante transport iar astazi mai mult de 80% dintre clientii nostri sunt transportatori rutieri. Fie ca aveti o casa de expeditii fie ca sunteti transportator cu prelata, container sau cisterna, de ADR, de lichide, agabaritice, frigo sau generale trebuie sa stiti ca in transportul rutier de marfuri termenul de prescriptie este de doar 1 an, spre deosebire de alte servicii unde se aplica termenul general. De aceea inseamna ca este foarte important sa actionati repede impotriva rau-platnicilor dvs. pentru ca, altfel, dupa un an de pasivitate, de inactiune, creanta dumneavoastra nu mai poate fi recuperata pe calea instantei. Facem cunoscuta aceasta prevedere speciala pentru transportatori pentru ca acestia sa nu piarda sume importante amanati de promisiunile debitorilor. Temeiul legal al acestui termen special de prescriptie extinctiva in transport este prevazut atat de Codul civil la articolul 2521 alineatul (2), cat si de Conventia CMR, art. 32 alin. (1).

Un alt serviciu pe care il oferim clientilor de profil este cel de recuperare taxa auto, timbru de mediu, taxa de prima inmatriculare: la fel ca si celelalte creante, pentru restituirea taxelor auto nu percepem decat onorariu de succes 25% din taxa recuperata. Actele de care avem nevoie sunt: decizia de la ANAF, chitanta cu care s-a achitat taxa, contractul sau factura de cumparare a masinii, carte de identitate a masinii sau talonul si brief-ul. Am recuperat cu succes si pana acum iar de anul acesta intrevedem o rata a succesului si mai ridicata datorita intrarii in vigoare a legii care elimina taxa auto.