Jurisprudență despăgubiri accidente rutiere cu deces

Care este practica instanțelor în materie de despăgubiri din accidente rutiere cu deces? Atunci când rudele sau soțul persoanei decedate nu doresc acceptarea sumei de despăgubire pe cale amiabilă ca ofertă din partea firmei de asigurări RCA, pot declanșa un proces în instanță spre a solicita sume mai mari ca despăgubire. În această situație întrebarea firească a celor mai mulți solicitanți de despăgubire se îndreaptă în direcția sumei pe care o vor primi cu titlu de daune morale și daune materiale.

Răspunsul este foarte complex: depinde de la instanță la instanță, de la caz la caz, cât de vinovat a fost defunctul în producerea accidentului, ce vârstă avea, etc.

Jurisprudența privitoare la despăgubirile ce se pot obține din accidentele rutiere cu deces este diferită și în funcție de probele aduse la dosar: un caz în care vin martori ce pot arăta suferința familiei îndoliate este un caz cu mai multe șanse de câștig decât unul unde nu există depoziții ale martorilor.

De asemenea, este știut și faptul că există instanțe precum cele din județul Timiș sau Zalău care nu acordă despăgubiri prea generoase, ci doar spre limita minimă. În schimb, instanțe precum cele din județul Ilfov sunt știute ca fiind mai generoase cu familiile solicitanților de despăgubiri din accidente rutiere cu deces. Există în practică și unele situații când, după finalizarea dosarului penal, părțile pot alege ce instanță să le judece latura civilă pentru obținerea despăgubirilor, deoarece legiuitorul conferă competență alternativă între instanța din județul producerii accidentului și instanța de la sediul social al firmei de asigurare, ca parte responsabilă civilmente.

Așadar, de la sute de mii de euro, până la milioane de euro sunt sumele pe care cele mai multe instanțe le acordă familiilor îndurerate. Expuneți-ne problema dumneavoastră și sigur vom găsi un caz similar pe care să-l fi soluționat, spre a putea să vă aproximăm cuantumul despăgubirii pe care o veți primi.

Sau puteți accesa linkul următor pentru a vedea câteva dintre sentințele câștigate – priboisiasociatii.ro/jurisprudenta

Call Now Button