Raport necropsie

Raportul de necropsie sau autopsie este un document pe care îl întocmește Serviciul de Medicină Legală de la locul producerii unui accident rutier soldat cu deces pentru a stabili legătura de cauzalitate dintre accidentul rutier și decesul persoanei.

Doar în cazul în care există legătură de cauzalitate între accidentul rutier și moartea victimei se reține în sarcina șoferului vinovat infracțiunea de ucidere din culpă prevăzută la art. 192 din Codul penal. Fără acest document nu poate fi declanșată răspunderea penală a șoferului presupus a fi vinovat de producerea accidentului rutier deoarece nu există certitudinea că victima a decedat din cauza accidentului sau din alte cauze externe.

Organele de cercetare penală dispun prin ordonanță emiterea unui raport de necropsie ce va fi întocmit de către serviciile de medicină legală județene. După întocmirea raportului de necropsie, Serviciul de medicină legală va trimite raportul către organele de cercetare penală.

Părțile interesate NU pot obține niciodată în mod direct raportul de necropsie, ci doar prin intermediul avocatului care poate ridica acest raport de la organele de anchetă penală.

Call Now Button