Pot pastra si epava masinii in caz de accident auto?

In cazul producerii unui accident rutier din care a rezultat o dauna totala a autovehicului ce NU se face vinovat de producerea accidentului, proprietarul acestui autovehicul are dreptul de a obtine de la firma de asigurari RCA a vinovatului producerii accidentului contravaloarea unei alte masini, identica din punct de vedere estetic, al gradului de uzura si al vechimii cu cea avariata.

In astfel de cazuri, societatile de asigurari ofera o suma de despagubire cu care pagubitul sa isi cumpere un alt autovehicul, suma din care se scade valoarea epavei. In general, firmele de asigurari RCA nu preiau epavele, ci ele raman la persoana pagubita. De asemenea firmele de RCA nu se ocupa nici de radierea epavei, ci de acest lucru se ocupa tot persoana pagubita.

Deci raspunsul este DA, puteti pastra, de principiu, epava autovehiculului ce v-a fost distrus de soferul vinovat. Dar pentru a o putea obtine este recomandat sa va angajati un avocat specializat doar in accidente rutiere pentru ca acesta sa va obtina toate documentele necesare obtinerii de despagubiri pentru o noua masina dar si pentru pastrarea epavei de la firma de asigurari RCA a vinovatului producerii accidentului.