Ce daune acopera polita RCA?

O polita RCA valabila acopera despagubiri pentru daune morale – vatamari corporale si deces, precum si despagubiri pentru daune materiale. Limita de despagubire maxima este mentionata pe fiecare polita RCA, astfel limita de despagubire pentru vatamari corporale si deces este de 6.070.000 de euro iar limita de despagubire pentru daune materiale este de 1.220.000 euro .

Pe langa despagubirile in caz de vatamari corporale si deces si daunele materiale, societatea de asigurari RCA a vinovatului producerii accidentului mai poate fi obligata si la plata:

• unei rente viagere pana la momentul decesului victimei in cazul vatamarilor corporale;
  • unei rente pentru minorii care si-au pierdut in accident rutier parintele/parintii sau intretinatorul legal, pana la implinirea varstei de 18 ani, respectiv pana la implinirea varstei de 26 de ani, daca urmeaza studii universitare.

Referindu-ne la daunele materiale, mentionam faptul ca polita RCA a vinovatului accidentului acopera si cheltuieli pe care victimele le vor face, de exemplu, cu medicamente pentru tratament in urma accidentului, costuri de spitalizare, bonuri/bilete de transport suportate cu ocazia producerii accidentului, costuri de reconstruire, reabilitare a constructiilor afectate/avariate ca urmare a producerii accidentului rutier.