Termen de plata despagubiri RCA pentru daune City Insurance, prin FGA

Asa cum probabil ati auzit, la data de 20 septembrie 2021, firmei de asigurari RCA City Insurance i s-a retras licenta de functionare de catre ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara. Mai mult, a fost depus si un dosar in care se cere intrarea in insolventa a City Insurance, dosar in care instanta urmeaza sa se pronunte in data de 17 noiembrie anul acesta.

In aceasta situatie, City Insurance nu va mai onora platile catre dumneavoastra si nici nu va mai analiza dosarele de despagubire nefinalizate, ci toate aceste operatiuni vor fi efectuate de catre Fondul de Garantare a Asiguratilor – FGA. Este important de stiut ca un dosar deja depus la City Insurance inainte de 20 septembrie 2021 trebuie retrimis spre Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) deoarece toate procedurile intreprinse fata de City Insurance inainte de ridicarea licentei nu mai au nicio valoare juridica.

In plus, inclusiv in dosarele aflate pe rolul instantelor de judecata avandu-l ca parat pe City Insurance, reclamantii au obligatia de notificare a daunelor solicitate catre Fondul de Garantare a Asiguratilor. FGA, Fondul de Garantare a Asiguratilor, va incepe platile dupa 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a Deciziei de retragere a autorizatiei de functionare a City Insurance, conform OUG de modificare si completare a Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguratilor.

Asadar, daca aveti de obtinut despagubiri RCA sau CASCO de la societatea de asigurari City Insurance, trebuie sa ne contactati cat mai urgent la 0740 233 840 deoarece platile se vor face in ordinea depunerii dosarelor la FGA!

Asa cum ati vazut la noi pe site, onorariul este de succes, de 15% din suma pe care v-o obtinem. Sunati-ne si va vom comunica ce documente trebuie sa ne transmiteti pentru deschiderea cat mai urgenta a dosarului.