Termen de plată despăgubiri RCA pentru daune City Insurance, prin FGA

Aşa cum probabil aţi auzit, la data de 20 septembrie 2021, firmei de asigurări RCA City Insurance i s-a retras licenţa de funcţionare de către ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară. Mai mult, a fost depus şi un dosar în care se cere intrarea în insolvenţă a City Insurance, dosar în care instanţa urmează să se pronunţe în data de 17 noiembrie anul acesta.

În această situaţie, City Insurance nu va mai onora plăţile către dumneavoastră şi nici nu va mai analiza dosarele de despăgubire nefinalizate, ci toate aceste operaţiuni vor fi efectuate de către Fondul de Garantare a Asiguraţilor – FGA. Este important de ştiut că un dosar deja depus la City Insurance înainte de 20 septembrie 2021 trebuie retrimis spre Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) deoarece toate procedurile întreprinse faţă de City Insurance înainte de ridicarea licenţei nu mai au nicio valoare juridică.

În plus, inclusiv în dosarele aflate pe rolul instanţelor de judecată avându-l ca pârât pe City Insurance, reclamanţii au obligaţia de notificare a daunelor solicitate către Fondul de Garantare a Asiguraţilor. FGA, Fondul de Garantare a Asiguraţilor, va începe plăţile după 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Deciziei de retragere a autorizaţiei de funcţionare a City Insurance, conform OUG de modificare şi completare a Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Aşadar, dacă aveţi de obţinut despăgubiri RCA sau CASCO de la societatea de asigurări City Insurance, trebuie să ne contactaţi cât mai urgent la 0740 233 840 deoarece plăţile se vor face în ordinea depunerii dosarelor la FGA!

Aşa cum aţi văzut la noi pe site, onorariul este de succes, sunaţi-ne şi vă vom comunica ce documente trebuie să ne transmiteţi pentru deschiderea cât mai urgentă a dosarului.